rânduri de gânduri

Gânduri, final 2017. 04.

Când poți face ceva, fă. Nu aștepta să facă altcineva în locul tău.

Nu lăsa lucrurile să se așeze la voia întâmplării, odată cu trecerea timpului. Ce nu ține de tine, poate fi lăsat în seama Universului, care să se ocupe de alinierea plantelor după cum știe mai bine. Dar ce ține de tine… e treaba ta și se cere făcut fără amânare.

De ce să nu-ți lași dorințele să se îndeplinească pur și simplu, de ce să nu le lași să se întâmple? Pentru că s-ar putea să nu-ți iasă după cum dorești. În fond, a nu face ceva este o alegere – aceea de a lăsa lucrurile în seama altora. Și acesta e cazul în care nu poți veni cu comentarii sau revendicări.

De exemplu, voiam să beau un pahar de vin la ieșirea de Secret Santa. Și mai voiam să reușesc să merg mai mult pe jos. Dar nu am făcut nimic în acest sens. Însă dorințele mi le exprimasem destul de clar… și astfel întâmplările au complotat pentru ca eu să reușesc. Zilele trecute mi-am atins obiectivul pus în telefon la „pași de făcut” iar seara am ajuns cu taxiul acasă. Mașina mea a rămas trasă pe dreapta pentru o vreme pentru reparații. Între timp, eu o să-mi ating cu vârf și îndesat pașii zilnici. Cine știe, poate că dacă mă mobilizam eu… evident, nu pot avea vreo garanție despre ce și cum ar fi putut să fie. Și tot evident este și exemplul, pe cât de adevărat, pe atât de scos din context. Dar se aplică de atâtea alte ori în viață… mai ales când îi lăsăm pe alții să decidă în locul nostru.

Indiferent care ne-ar fi scuzele sau explicațiile sau măsura acceptării, tot cred că merită mai mult să fim stăpânii deciziilor și acțiunilor noastre. 

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.