Misiune și valori

23 august 2019

Așezăm pietre în marea construcție a vieții în fiecare zi. Uneori la temelie, alteori ne aruncăm direct la turle. Uneori cu planuri exacte în față, alteori ghidați de instinct. Purtăm sub toate învelișurile exterioare un sâmbure unic și minunat de viață. Cum îl hrănim, cum îl îngrijim și ce dăruiește el lumii – asta ne definește pe fiecare în parte.

23 decembrie 2016

Când viața se schimbă în bine, când crești și te dezvolți, îți dai seama că unele lucruri nu mai sunt ca în trecut. Pentru moment las textul de mai jos așa cum este. Doar pentru moment.

25 noiembrie 2015

Dincolo de ceea ce facem în plan personal și profesional, eu cred că fiecare dintre noi intră în acestă viață pentru că are de făcut ceva. O misiune de îndeplinit. Pentru aceasta există mai multe căi de realizare sau, dimpotrivă, poate fi un singur drum posibil. Dacă apar piedici și provocări, rostul lor este de a fi depășite, învățând de fiecare dată să fim mai buni.

Misiunea mea este să fac oamenii să zâmbească, să își pună întrebări, să caute răspunsuri, să le dau impulsul care să îi facă să înainteze din punctul A în B, să creadă în șansa unei lumi mai bune, să ia măsuri pentru asta, să o construiască, iar apoi să se bucure de aceasta.

Și o fac prin vorbe scrise. Așa știu eu acum. Iar când o voi face altfel în viitor, va fi mulțumită misiunii reușite a altcuiva.

Aș vrea ca oamenii să își lase mai des visurile să prindă aripi, să iasă din zona confort și să devină ceea ce sunt cu adevărat. E păcat de viața asta frumoasă să stăm ascunși după tufișuri imaginare.

Țin să încurajez bunul-simț, să rămânem indivizi cu verticalitate, fără să ne lăsam influențați de ceea ce întâmplă în jurul nostru. Noi înșine ne definim propriile norme de integritate, nu mi le dictează nimeni. Suntem liberi să ne asumăm constrângeri, nu suntem nevoiți să părem liberi. Iar respectul pe care îl merităm este egal cu cel pe care îl oferim. Fapte fără consecințe nu există și ține de noi să avem ochi să vedem, inimă să înțelegem și minte ca să anticipăm. Suntem ceea ce facem, ceea ce spunem, ceea ce îi învățăm pe alții, ceea ce lăsam în urma noastră.