rânduri de gânduri

Ce anotimp îți place?

„Ce anotimp îți place cel mai mult?”. O întrebare cu un răspuns pe cât de simplu, pe atât de complicat. Adică… simplu pentru că ai de ales unul din patru. Complicat pentru că ar putea fi aranjamente de patru luate câte patru. Simplu pentru că îți sunt la fel de dragi toate. Complicat pentru că trebuie să dai un singur răspuns.

Îmi place primăvara pentru adierea blândă a vântului, călduț-răcoroasă.

Îmi place vara pentru căldura care mă înconjoară ca o păturică pufoasă.

Îmi place toamna pentru ruginiul aurit cu durată limitată.

Îmi place iarna pentru sclipirea fulgilor care se așează pe pământ.

 

Îmi place ziua de astăzi pentru că este una de vară grăbită. Nu respectă tiparele. Dacă ziua de azi ar fi răspunsul la o întrebare, atunci întrebarea ar fi „Cum ai vrea să fie fiecare zi?”.

„Ce anotimp îți place cel mai mult?”. O întrebare pentru a face conversație. îi urmează o discuție frumoasă sau un răspuns sec.

 

„Ce îți place cel mai mult în acest anotimp?”. Parcă sună mai bine :). Despre acum, despre părțile frumoase pe care le regăsim în ceea ce avem. Așa îmi propun să întreb, de acum înainte. La asta voi răspunde, chiar dacă voi fi întrebată altfel.

5 thoughts on “Ce anotimp îți place?

  1. Eu am o vreme preferata, indiferent de anotimp! Este mai degraba un scenariu (sau mai simplu, o scena) de sedentar.
    Ma vad intr-o incapere spatioasa, cu deschidere vitrata generoasa spre sud. Scenariul prevede o vreme rece. Prin geamurile acelea mari caldura soarelui stralucitor patrunde, iar efectul de sera din jnterior e numai bun sa te lasi purtat de acorduri muzicale in timp ce rasfoiesti o revista sau citesti o carte! De obicei, acest scenariu este potrivit toamnei, avand o componenta melancolica, dar poate fi potrivit oricarui anotimp (chiar si vara exista zile reci, chiar daca e putin probabil sa fie si insorite; imaginati-va ca sunteti la munte, la mare altitudine!).

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.