alegeri, îndrăzneşte

cu pași mici spre țeluri mari (1)

Vrei să ajungi în locuri noi, dar îți par prea îndepărtate, intangibile?

Începe cu unele care sunt mai aproape de tine. Mergi acolo unde știi că poți să ajungi, dar nu ți-e tocmai la îndemână. Așa începi. Exersezi mersul în lume și apoi îl aduci în lumea ta. Până să realizezi cu adevărat ce se întâmplă, te vei apropia din ce în ce mai mult de destinația ta.

Pe măsură ce ajungi mai aproape de ea, s-ar putea să afli că îți dorești altceva. Dar știi ceva? Nici măcar nu ai fi ajuns în acest punct dacă nu ai fi început.

Poate că nu ți-e gândul la locuri de pe hartă, ci mai mult la oameni pe care îi vrei în preajma ta. Sau vrei să faci ceva nou în viață, să o iei de la capăt și să lași în urmă un domeniu care nu mai prezintă interes. Se aplică aceleași principii. Începe cu ceva nu tocmai ușor, dar pe care îl poți duce la capăt. Caută oamenii care se ocupă cu ceea ce vrei tu să faci. Fă mai mult decât să visezi cu ochii deschiși. Arătă lumii noua ta față și vorbește despre asta. Lucrurile se întâmplă începând cu tine arătând cine ești și ce îți place.

Exersează, învață și ascultă. Își vor spune părerea și cunoscători și necunoscători. Află de la fiecare ce e de aflat. Vorbește-ți cu sinceritate, cu blândețe și constructiv.

Numește-i pași mici, numește-i încercări sau cum vrei tu și fă-i. S-ar putea ca într-o zi să îți dai seama că au fost pași mari. Aveau nevoie doar de încrederea ta ca să te conducă mai departe.

 

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.