rânduri de gânduri

tu ce vezi?

Te invit la o joacă într-un pahar cu apă. Privește această imagine. Ce vezi?

Privește-o încă o dată, cu atenție. De data aceasta poți să mărești fotografia.

Dacă ți-ai dat seama, iată confirmarea. Dacă nu, iată răspunsul – vizibil doar privind detaliile.

Nu știu dacă până aici ți s-a părut joacă sau nu. Pentru a mine a fost. Am folosit materialul șterpelit de la fiică-mea și m-am jucat cu el în cele patru zări, în sus și-n jos până l-am stors de informații, de s-a plictisit paharul de mine. Totul a pornit de la o sferă mică dintr-un material transparent, de la un bunic care îi ia nepoatei tot felul de prostioare și de la o companie care a făcut biluțe în loc de dinozauri care se umflă în apă.

Să trecem la ce am aflat. Întâi eu, apoi lista e deschisă oricui vrea să o continue.

  • nu poți vedea ceva ce nu știi că există, habar n-ai cum arată și nici că ar putea fi acolo;
  • atunci, cum ai putea face să vezi ceea ce îi scapă ochiului? Privește din mai multe unghiuri, chiar și atunci (sau mai ales atunci) când pare inutil.

  • să zicem că poți vedea, dar nu știi ce este;
  • iei în seamă lucrul respectiv, cauți să afli ce este sau fugi fără să te uiți în urmă, de teamă? Frica ta nu va face ca acel ceva necunoscut să dispară. Așadar nu ignora, ci pune întrebări și cercetează. Găsește-i pe aceia care cunosc deja sau care sunt în plin proces de descoperire, ca și tine.

  • va veni ziua când ceea ce ție îți este clar va fi invizibil și ilogic pentru altcineva. Nu te face că nu se va întâmpla, fii pregătit pentru acea zi.

Lista de descoperiri într-un pahar cu apă poate continua, după cum poate fi oprită încă de la început. Doar asta am trecut la ultimul punct, nu-i așa :)? Deschidere și înțelegere pentru orice opinie.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.