Comments

 1. Respectul meu pentru căutările tale, dar și pentru raționmentul tău!
  Eu accept/primesc nedeterminarea, poate doar urmare a condiționării matematicii clasice învățate de mine, dar sigur datorită raționamentului logic, nimicul neputând fi împărțit la/în părți.
  De asemenea, sunt de acord cu tine în detașarea în urmărirea scopului, fapt ce determină o mai bună/mai ușoară îndeplinire a sa. Și este ciudat și interesant cum, tocmai detașarea/desprinderea emoțională de scop favorizează îndeplinirea sa. Probabil că această detașare influențează /facilitează o anume manipulare a celor din jur, care vor acționa în favoarea împlinirii scopului nostru. Asta vine ca un fel de „reducere la absurd”, asta ca să ne păstrăm paralela cu teoriile mtematice.

  1. Bună ideea paralelei cu aducerea la absurd. Jucându-mă mai departe cu cuvintele și ideile, nu e vorba de absurd, ci de opusul lui. E ceva foarte simplu. Detașarea emoțională permite concentrarea și elimină filtrele de percepție pe care le aplicăm „la cald”, când nu judecăm limpede – chiar dacă avem senzația că o facem. Practic astfel eliminăm bruiajele.

   Și tare mulțumesc de parcurgerea textului, că n-a fost tocmai scurt 🙂
   În sine, în toată postarea asta e un exemplu de scriere emoțională, oricât aș fi aplicat eu un raționament.

   1. S-a strecurat o nedeterminare, care mi se datorează. Făceam alăturarea reducerii la absurd legăturii între mine și alții în atingerea scopului, necum relației între mine și mine însumi.
    În relația cu sinele, sunt în acord cu tine, detașarea lăsând sinele să preia controlul, fără intervenția rațiunii.

    Se simte influența emoționalului în textul tău, căci toate raționamentele sunt legate emoțional.

    În ce privește citirea integrală a textului, la mine nu apare nicio reacție dacă nu am terminat textul în integralitatea sa, ba uneori și a doua citire, pentru aprofundarea ideilor, acolo unde este cazul.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.