alegeri

să te cunoști (3)

opțiuni

Versiunea ta. Versiunea lor. Something old, something new, something blue. Niciun număr de perspective nu este prea mare.

versiunea lor

Ai în jur oameni care te cunosc. Și întâlnești oameni noi. A căror părere să o cauți mai degrabă?

Să îi asculți pe toți, evident :). Dar cum ar fi să acorzi mai multă atenție lucrurilor pe care le afli de la cei ce abia te cunosc? Pentru mine, aceasta a fost lecția săptămânii. O singură observație, primită sub forma unei întrebări sincere, m-a ajutat să conectez întâmplări pe care le tratam separat. Să fi fost ceva ce nu știam deloc? Nu, dar cu siguranță ceva ce ignoram.

Care sunt avantajele de a primi părerea cuiva care abia a schimbat câteva vorbe cu tine?

Persoana respectivă nu a apucat să se obișnuiască cu tine, cu felul tău de a fi, nu pune lucrurile într-un anumit context mai larg, nu este influențată de comportamentul tău trecut – nici cel de admirat, nici cel de dat la o parte. Ci te va privi și te va asculta cu adevărat, așa cum ești acum, în prezent. Așa te arăți lumii și astfel s-ar putea să te vadă toți aceia care nu ajung să te cunoască. Este prima impresie.

Ce îți poate aduce aminte? De exemplu, că nu poți primi ceea ce tu nu oferi. Am pretenții de a la alții, dar eu cum sunt față de ceilalți? Este o întrebare care n-ar strica să fie în agenda fiecărei zile. Iar dacă nu-i acolo, îi rămâne să apară fără întârziere de fiecare dată când acuz, fie doar și cu gândul, că o anume persoană nu se comportă conform așteptărilor.

Mai poți descoperi prejudecățile cu care vine o nouă persoană către tine – cu tot ceea ce a aflat de la alții. Și asta te scoate din nou din lumea ta. Îți transmite un feedback care poate că nu ți-a fost comunicat, dar despre care oamenii au vorbit. Că, deh, asta este realitatea, oamenii fac asta. Iar dacă vrem să trăim în lumea aceasta cât mai frumos, cât mai bine, cât mai din plin, nu o putem face ignorându-i. Pentru că ignoranța crează prăpăstii. Peste unele poți sări, în altele poți cădea, poți alege să rămâi pe malul tău, sau poți alege să construiești poduri.

∴ ∴ ∴   ∴ ∴ ∴   ∴ ∴ ∴

Uităm mai rapid ceea ce ne scoate din zona de confort decât ceea ce ne ține acolo. De aceea sunt de folos aducerile aminte.

De la oamenii care abia încep să te cunoască poți afla lucruri pe care le ai de îmbunătățit. Și poți regăsi calități pe care ai uitat că le ai.

Viața este un exercițiu zilnic. Este alegerea fiecăruia dacă repetă același lucru sau cere provocări. Dar rezultatele ce urmează nu sunt nici noroc, nici ghinion, nu sunt pagini deja scrise ale destinului. Sunt efectele ce urmează cauzelor.

∴ ∴ ∴   ∴ ∴ ∴   ∴ ∴ ∴

Pentru mine este timpul pentru o nouă introspecție și pentru recalibrare. Începând cu joaca altora, până o găsesc pe a mea.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.