alegeri

să te cunoști (2)

opțiuni

Versiunea ta. Versiunea lor. Alt loc, alt ritm, alt timp. Niciun număr de perspective nu este prea mare.

versiunea ta

Nu-ți fie frică, nici jenă, nici urât. Caută în cele mai ascunse unghere ale minții tale. Caută la suprafață prin ceea ce ți-e ușor accesibil. Caută în locuri pe care îl ignori, prin fragmente de informație, prin idei pe care nu le-ai înțeles încă.

Nu te opri din a cerceta, din a afla mai mult, din a întreba. De interoga de ce-ul cu un alt de ce, în timp ce înțelegerea a ceea ce știai se transformă în altceva. Așa apar noi perspective care te duc la noi întrebări. Și răspunsuri pe care nu le-ai fi acceptat cu ceva timp în urmă. Doar că s-a schimbat ceva în tine între timp. Ai căpătat deschidere și ai lăsat garda jos.

Nu căuta să ți se dea mereu dreptate. Adevărul este, până la urmă, relativ. Interpretările sunt ca niște haine aruncate peste fapte. Învață să gestionezi tăcerea ta și crezurile altora. Lasă-le să lucreze împreună pentru tine.

Ce se întâmplă cu tine? Te schimbi sau devii ceea ce erai deja (dar nu lăsai să iasă la suprafață)? Nu-i doar întrebarea ta. Ea vine și dinspre cei din cercurile tale, luând forme diferite, într-un amestec de apreciere, derâdere, îngrijorare. Unii oameni care se îndepărtează de tine, alții apar în viața ta. Iar tot pachetul acesta crește în tine sentimente cu care va trebui să te confrunți.

Caută să afli diferențele între ceea ce ești și ceea ți s-a spus că ești, între ce crezi tu adevărat și ceea ce lumea îți spune că ar trebui să crezi. Când ești în derivă, lasă inima să preia controlul asupra minții tale. Fă asta mai des și mai din timp.

Învață mereu lucruri noi. Pune-ți mintea la contribuție. Acceptă provocări pentru care nu ești încă pregătit(ă) și vei vedea că le faci față dacă îți dorești, dacă muncești pentru asta, dacă nu renunți.

∴ ∴ ∴   ∴ ∴ ∴   ∴ ∴ ∴

Nu renunța la tine niciodată. Când crezi în tine, ai reușit deja.

O mulțime de resurse așteaptă cuminți să le descoperi. Tocmai pentru ca tu să înțelegi că este nevoie de un verb pentru a le mobiliza.

Asumă-ți tot ceea ce ești acum. Alocă-ți timpul necesar să te cunoști cât mai obiectiv, cu sinceritate, fără regrete, fără scuze, fără rușine. Iar de aici pleci mai departe.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.