rânduri de gânduri

Gânduri, final 2017. 10.

Curajul nu-i apanajul eroilor. Nu-i pentru cei lipsiți de frică. Nu-i pentru cei ce au putut din totdeauna. Și nici măcar nu-s eroi cei creionați sub acest nume de cei ce spun povești – vechi sau noi, transmise prin viu grai, în literatură, în benzi desenate sau pe peliculă de film și nici în coduri de 0 și 1. Nu-s eroi cei cu super-puteri, înzestrați cu calități fizice și psihice excepționale, care ne dau pe spate doar prin simpla lor prezență.

Sunt eroi oamenii care își depășesc limitele, care se întrec pe ei înșiși. Sunt eroi cei ce renasc după ce au căzut. Sunt eroi cei ce renunță la ei înșiși pentru a ridica pe altul. Sunt eroi cei ce își spun adevărul, când nu e nimeni să-i asculte. Sunt eroi cei ce luptă pentru un ideal când ceilalți au renunțat. Sunt eroi cei ce dau viață unei noi lumi, unui nou curs al lucrurilor, asumându-și riscul înainte de ști cum se face. Iar pentru asta e nevoie de curaj.

Nu ni s-au dat eroi pentru a-i privi lung cu admirație, ci pentru a cunoaște starea de erou, pentru a ne însuși atitudinea, pentru a ne călăuzi cu încurajări pe drumul nostru.

Și ni s-a dat opțiunea de a înțelege asta… sau de a-i păstra în povești.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.