rânduri de gânduri

Gânduri, final 2017. 08.

Nu managementul timpului, ci managementul priorităților este cel necesar.

Concentrarea eforturilor în direcția bună este esențială. La fel și alegerea priorităților, capacitatea de a selecta corect, de a ști ce e important, ce e urgent, ce nu este.

În cele douăzeci și patru de ore ale zilei pot intra multe, la fel și în cele șapte zile ale săptămânii. Dar după ce îngrămădim tot, ce rămâne? Este și timp pentru propria persoană, este și timp pentru ceea ce contează pe termen lung?

Când avem unități de timp în care încercăm să îngrămădim totul, nu funcționează. Am fost în situația în care am căutat să aflu despre managementul timpului, fără să îmi pun întrebarea de bază: chiar vreau să fac tot ceea ce mi-am propus? Chiar am nevoie de asta?

Apoi am ajuns, în sfârșit (și din fericire), să privesc din altă perspectivă: ce vreau cu adevărat? Ce îmi doresc, ce este rezultatul influențelor exterioare, ce îmi este de folos, ce mă va ajuta în evoluția mea, ce nu-mi face bine? Când lista de priorități este curățată de ceea ce nu este esențial, când propriile valori și obiective sunt clare, când intrușii din listă sunt îndepărtați, atunci putem împărți treburile de făcut între orele și zilele de care dispunem. Timp este suficient; de noi depinde ce facem cu el.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.