rânduri de gânduri

Gânduri, final 2017. 02.

Admite că ai greșit, chiar și cu o ușoară îndoială. Clarificarea va veni și ea. Pentru început, ia de bun gândul pe care nu ți-l explici, mergi după busola internă, pentru că se bazează pe esență de bun-simț.

Admite cu inima deschisă, nu doar cu o vorbă rece. Admite, chiar dacă există un „dar”, chiar dacă mintea îți servește o explicație.

Admite că a greși este omenește, admite că din greșeli învățăm când experiențele ne sunt lecții. Admite că chiar poți învăța zi de zi, iar dacă vei deveni mai bun, asta nu te etichetează în vreun fel pe cel ce ai fost. Pur și simplu, ești un drum – fără calificative de bun sau rău, de corect sau greșit, ci doar un parcurs de învățare și devenire.

Admite că nu deții adevărul absolut, cum nici alții nu o fac. Admite că nu trebuie nici să demonstrezi, nici să afișezi perfecțiunea. Sinceritatea, transparența și vulnerabilitatea sunt mult mai prețioase decât o imagine ideală ireală.

Admite la timp, ca să poți asimila ușor informația. Nu o lăsa pe mai târziu, când se vor aduna multe și procesul va fi mai dureros.

Și toate astea fă-le pentru tine, cu drag de tine, și cu blândețe și cu franchețe.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.