alegeri

de ce… „înainte de a cere, oferă”?

Nu doar o dată am auzit „înainte de a cere, oferă”. Și nu spusă de oricine. Am auzit-o și am citit-o de la oameni care au demonstrat ce pot realiza în viață. Și nu doar o dată am văzut că într-adevăr așa este.

Dar… de ce funcționează „înainte de a cere, oferă”?

Iată una dintre explicații (nu singura!). Pentru că așa cunoști. Oferind ceea ce vrei să ai / să primești, conștientizezi modul în care acel lucru apare în viața ta. Iar când spun lucru, nu mă refer neapărat la un obiect – poate fi o stare, un eveniment, sau chiar un lucru material. Când, mai întâi de toate, tu oferi, atunci tu vei ști la ce să te aștepți. Îți va fi mult mai ușor să vezi în jurul tău cum poți să primești ceea ce ai cerut, odată ce ai înțeles – prin acțiunile tale anterioare – cum este oferit acel ceva. Îl vei identifica mai ușor.

Iar surpriza cea mai surprinzătoare poate fi… că îți vei da seama că de multe ori ai fi putut primi ceea ce îți doreai, dacă ai fi privit cu atenție în jurul tău. Dar nu te-ai prins. Ei bine, atunci asta devine o schemă care funcționează. Și, nu-i așa, atunci când înțelegem un pic mai mult din felul în care funcționează viața, ne putem descurca mult mai bine și ne pute; bucura mai mult de ceea ce avem. Iar bucuria și recunoștința au, la rândul lor, un rost de mare folos în viață.

Oferă, oferă cu bucurie, bucură-te pentru cel ce primește, cere pentru tine, privește cu atenție, primește, primește cu bucurie, oferă și mai mult. 

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.