rânduri de gânduri

blândețea, o necesitate acută

De blândețe are nevoie lumea noastră.

Lumea în care trăim are nevoie de mai multă blândețe în gesturi, de vorbe cumpătate, de voci așezate, de un ritm mai domol, de iubire și iertare.

Iubire și iertare începând cu propria persoană. Apoi, stăpâni pe ceea ce suntem și găsind mai ușor echilibrul, să oferim fără regrete și să primim fără îndoieli.

Înțelegând că mai întâi de toate Dumnezeu ne iubește, pășim înainte și ne conducem viața cu încredere și drag de oameni, fără teamă de ceea ce urmează, trăind frumos pentru că așa suntem noi, nu de frica unei divinități punitive.

Iar după ce vom fi făcut lucrurile diferit, vom putea găsi împreună opțiunile care acum ne lipsesc.

Din punctul meu de vedere, educația este piatra de temelie pentru toate acestea. Educația începe de acasă, continuă în societate și nu se oprește niciodată. Educația nu se face cu forța, ci cu înțelepciunea de a găsi ritmul și domeniile potrivite fiecăruia, de a ne adresa diferit – pentru că suntem diferiți.

Educația este mai mult decât cei șapte ai de acasă, mai mult decât ceea ce învățăm în școală, mai mult decât ceea ce aflăm din cărți, mai mult decât cunoașterea pe care o dobândim la nivel intelectual sau emoțional; este un fel de poțiune magică obținută din ceea ce alegem și facem în viață. O savurăm pe măsură ce învățăm mai mult. Și împărțim din ea, o dăm mai departe, anii curg și învățăceii devin profesori – cu atât mai buni cu cât rămân mereu învățăcei.

Le văd legate – educația și blândețea, educația și bunătatea, educația și puterea de a lua deciziile corecte și de trăi echilibrat, educația și fericirea fiecărei zile.

Revenind la ideea cu care am început: lumea în care trăim are nevoie de mai multă blândețe în gesturi, de vorbe cumpătate, de voci așezate, de un ritm mai domol, de iubire și iertare. Cum se pot susține, cum se pot multiplica Încurajând și făcând cunoscuți oamenii minunați care există, devenind un exemplu de urmat, vorbind despre asta și arătând că este posibil, muncind pentru a înfrânge impulsurile nepotrivite, adresându-ne tuturor categoriilor de vârstă și, la modul general, chiar tuturor.

Și dacă ați rămas până la ultimul rând, zic să vă las în dar ceva. Faceți mare printr-un click, priviți în centru și… ghici încotro o iau cercurile? 🙂 Relaxare plăcută!

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.