Comments

 1. Pe mine nu mă mai doare. Doar că am început să nu mai suport. Nu mă mai doare, doar încerc să caut scăpare. Mă uit în jur și aici nu mai văd nimic. Doar generații întregi debusolate sau, și mai rău, pervertite. Nu mai este nimic de făcut aici!

  1. Și dacă ne îndreptăm cu toții spre afară, ce se va alege de țara asta? E trist să văd atâția care nu înțeleg, atâția care aleg să trăiască în minciună, într-un sistem care nu funcționează bazat pe profesionalism, ci pe șpagă și nepotisme…
   Știu, însă, că dragostea de neam nu trebuie să ducă la sacrificiul individual…

   1. Norman Manea spunea „dar dacă nu locuiesc într-o țară, ci într-o limbă?”… „nu-mi rămâne decât să-mi iau limba, casa, cu mine…”. Dacă țara și oamenii nu mai merită acest sacrificiu, de ce nu pot sa îmi iau limba și amintirile și să plec în altă parte?

    1. Așa e… mulțumesc pentru răspuns. Preluând ideea și gândindu-mă mai departe… chiar îmi trece prin cap altceva.
     Mi se conturează imaginea următoare: a unei lumi care a rămas blocată pentru că a crezut că acolo unde sunt rădăcinile, acolo trebuie să fie și coroana copacului. În schimb, poate că mai bine ar fie prin găsirea locului potrivit în momentul potrivit, aducând o viață mai bună fiecăruia și o dezvoltare mai accelerată a societății, o ridicare a nivelului de trai general.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.