rânduri de gânduri

Acasă… dulce cuvânt

Originalul mi-a fost foarte drag. Și am de gând să îl lustruiesc doar pe ici, pe colo.

Acasă este acolo unde te întorci mereu cu drag, acolo unde tu eşti cu adevărat tu. Acolo unde plângi, unde urli, unde te întinzi pe jos când vrei să râzi în voie către tavanul alb, doar pentru că aşa vrei tu.

Acasă e acolo unde eşti cu ai tăi, cei dragi ție. Acasă e uneori camera de hotel, dacă eşti în vacanţă, sau poate în delegaţie, pentru că acolo un pat te aşteptă să visezi frumos. Acasă poate fi uneori serviciul, în zilele în care i te dedici, când ai satisfacții pe măsură.

Acasă e acolo unde sunt motivele care te rețin cu plăcere. Acasă e acolo unde nu ai restricţii.

Acolo unde ştii că te aşteaptă cineva cu braţele deschise, cineva care numară clipele de când ai plecat şi până când te întorci. Poate că dă din coadă, poate că nu. Acasă are un miros aparte, a prăjitură cu vişine proaspăt scoasă din cuptor, cum numai Bunica o făcea pe vremuri.

Acasă e uneori departe, foarte departe şi ajungi să crezi că ţi-a dispărut cel de-al şaselea simţ care trebuia să îţi poarte paşii acasă.

Acasă s-ar putea să fie altfel decât te așteptai. Uneori s-ar putea să îți dai seama că te-ai înşelat şi să nu mai recunoşti locul care era al tău. S-ar putea să hoinăreşti mult, să crezi că îți pierzi speranţa, să te aşezi acolo unde nu ar trebui, să clădeşti castele pe nisipuri mişcătoare. Sunt toate riscuri ale vieţii. Sunt toate lecții și cărămizi pentru tot ceea ce va urma.

Cât timp păstrezi în suflet dorul de acasă, cât timp îţi cauţi locul liniştei tale, cât timp nu laşi speranţa să plece, locul tău e mai aproape de tine. Te aşteaptă și o să îl găsești. Pentru totdeauna sau până când îl vei căuta pe cel nou.

Fiecare are un acasă propriu, unic. Un acasă drag și aducător de energie pentru ziua de mâine, pentru râsete, pentru oameni dragi, pentru a trăi viața din plin, în cel mai frumos mod posibil.

Pentru mine, acasă este toate acestea și încă multe altele. Pentru mine, acasă este în primul rând locul în care mă regăsesc. Tu cum ai defini cel mai bine acasă, locul tău unic?

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.