rânduri de gânduri

gura de cafea – clipa

Mă uitam puțin în urmă, la ceea ce am așternut în rândurile de acum câțiva ani și… sunt de acord cu mine. Încă :). Dar nu mai sunt de acord cu felul în care o spuneam, cu tonul, cu concluziile, cu melancolia. De principiu… fondul rămâne același, dar forma necesită schimbare. Așa că mi-am propus să mă rescriu. Daaa, la propriu, nu la figurat 🙂 ! Adică să iau frumos la mână o serie de postări (ar fi prea mult să le spun „articole”) și să le refac. Și, cine știe, poate mai refac exercițiul peste încă niște ani și va ieși ceva interesant.

„gura de cafea – clipa”, rescris || sau ce e altfel în 2017 față de 2013 || originalul – aici.

fiecare clipă e altfel, diferită de cele ce au fost înainte.

totul se schimbă rapid. formă, stare, context. tot așa și noi. trăim și trecem peste multe clipe, ne păcălim uneori că ne-am putea întoarce înapoi la ele. dar drumul nostru este înainte.

încercăm de multe ori să prindem în fotografii clipele, omițând să ne bucuram cu adevărat de ceea ce se întâmplă în acel moment. iar adevărul este că nu avem nevoie de zece poze ca să trezim o amintire, ci una este suficientă. și poate… nici măcar de acea poză, ci de amintirea vie din suflet sau poate dintr-un jurnal.

ce vă îndemn eu astăzi? oriunde unde sunteți, orice faceți, bucurați-vă și trăiți, la maxim, cu adevărat fiecare clipă a vieții! un apus, un concert, o serbare… sunt amintiri atât de frumoase, încât merită să le păstrăm direct în inimă, nu să fim spectatori ai vieții noastre din spatele ecranului camerei foto sau al telefonului.

3 thoughts on “gura de cafea – clipa

  1. Am vrut să comentez, dae comentariul îmi ieșise mai mare decât textul tău, așa că m-am oprit. Probabil că va apărea sub forma unui text pe blogul meu.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.