alegeri, rânduri de gânduri

Bunul meu prieten, Timpul

Timpul nu-i nici mult, nici puțin. Timpul e atât cât e.

tic-tac tic-tac.

Timpul nu se ia în derâdere. Cum nu trebuie luată nici sănătatea, nici bunăstarea materială.

Timpul este perceput diferit de către doi oameni în aceeași situație.
Timpul este perceput diferit de același om în situații diferite.

Trebuie să te împaci cu timpul, când ai timp să o faci pe îndelete, când ai liniște, nu când te simți pe fugă, presat de minutele care se scurg. Dar doar la timp nu ne gândim când ne e bine și credem că îl avem pe tot la dispoziție. Îl ignorăm, îl tratăm de parcă ar fi o condiție sine qua non a firii. Dar nu e. Apoi ne lovește. Într-o fracțiune de secundă. Nu timpul în sine, nu, ci modul în care îl percepem. Iar de este să vină această clipă înainte de împăcare, e mult mai greu. Ne contrazicem pe noi înșine, inventăm visuri absurde, cerem imposibilul. Căci da, și în tărâmul tuturor posibilităților, tot mai rămân câteva lucruri imposibile. Și culmea, unii ar spune că nici măcar nu sunt reale, că totul este suma imaginațiilor noastre. Dar nu putem funcționa fără reguli. Și aici pare contradicția.

Cu timpul te poți împăca oricând. Nu există vreun moment nepotrivit. Dar există cu siguranță acele momente mult mai bune. Și de ce nu am preveni ceva, în loc să tratăm? De ce nu am anticipa o nevoie, înainte de a ne lovi de ea? Cum ne împăcăm cu timpul, ține de fiecare dintre noi. Nu cred că există rețete fixe. Din contră, multă flexibilitate.

Timpul este una dintre multele necunoscute ale vieții.

Timpul este o colosală provocare. Ce poate fi mai provocator unei minți care înțelege că ar putea călători în orice direcție, dar cu toate astea nu i se permite să o facă? O restricție clară, care cere alte rezolvări, care cere soluții diverse, inovative, ingenioase, care nu ar fi fost puse la încercare dacă ecuațiile ar fi fost mai ușor de rezolvat.

Timpul este una din lecțiile pe care le învățăm în această viață. Să-l petrecem astfel încât să ne fie de folos.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.