îndrăzneşte, jurnal, recomand

La mulți ani, 2017!

La revedere, 2016!

Trecerea dintre ani a căpătat de-a lungul timpului o semnificație aparte. Trenul anilor trece, iar bariera se ridică. Ca la trecerea de cale ferată. Lași în urmă ce a fost, iei cu tine ce a fost bun și ți-a plăcut și apoi mergi mai departe, către un nou tărâm unde te întâmpină cu turtă dulce scrisă cu tot felul de dorințe care se vor îndeplini în anul ce vine.

Trăim (majoritatea) de mici cu speranța că trecerea în noul an poate purta cu ea o schimbare în bine și un nou început. De aceea nu putem demonta această convingere, ci chiar o vom lăsa să lucreze în avantajul nostru.

Știm însă (și dacă nu știm, aflăm) că schimbarea nu vine peste noapte, cu atât mai puțin doar în una anume, când artificii ajung pe cer.

Schimbarea vine câte puțin în fiecare zi și vine din noi înșine. Schimbarea în bine vine pentru că o dorim, pentru că muncim pentru ea, pentru că facem lucrurile să se întâmple. Schimbarea vine când planificăm, când suntem consecvenți, când nu ne oprim și când măsurăm ceea ce am făcut pentru a îmbunătăți ceea ce vom face în continuare. 

La mulți ani cu bucurii să ne fie fiecare zi! Iar diseară petrecem 🙂

La mulți ani, 2017!

Tagged , , ,

10 thoughts on “La mulți ani, 2017!

 1. Trecerea dintre ani este un moment de bilant intre vechi si nou intre impliniri si dorinte, intre tu cel vechi si tu cel nou. Pare uneori ca momentul este prea scurt pentru schimbarea tu-ului si vei continua la fel si in noul an. Totul depinde de ce si cat de mult vrei sa schimbi in viata ta. Acum iei decizia. Maine este maine. Si poate nu va fi ca azi.
  La multi ani, Iustina

  1. Multumesc pentru explicatie! Totusi, parcă stau mai liniştită dacă îmi păstrez credinţa că oricând se pot schimba lucrurile, nu doar din an în an :). Evident, nu voi lăsa să treacă clipa fără a o încarca cu dorinţe şi hotărâre, dar nici nu o voi împovăra, adăugând efortul meu zilnic pentru a fi mai bună.

   La multi ani! Un 2017 extraordinar de bun!

 2. „Nu aduce anul ce aduce ceasul” spune o zicală. Adevăr? Eu așa cred, căci schimbarea nu ține de un an calendaristic, așa cum bine spui, ci de ceewa ce facem, fiecare dintre noi, pentru a o genera.
  Așa că, îți doresc toate schimbările benefice pe care le poți genera și susține!
  La mulți ani!

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.