rânduri de gânduri

Plouă. A venit toamna.

ploaiaPlouă. A venit în sfârșit toamna. Ieri a fost cald, de azi se face frig. Școlile au început primul semestru. Urmează și învățământul universitar. E ca și cum, la scară mai mare, e o zi de luni, de reluare a activității. S-au dus orele libere de weekend.

Dar ce frumos, ce bine! Ce bine că are ce ne preocupa – un serviciu, o școală. Ce bine că avem de unde pleca dimineața și avem unde ajunge. Ce bine că o putem face, că avem forța de a o face.

Plouă? Ei și! Să ne plouă grijile să se ducă, să plouă și să ne spele de cele rele. Să plouă cu gânduri bune, să le prindem în palme. Să plouă ca să înmugurească inimii începuturi cu dor așteptate. Să plouă cu spor, să se reașeze lucrurile după cum e mai bine.

Plouă. Cu cântec de picuri pe frunze. Picuri ce-au fost, ce se sparg, ce nu mai sunt cum erau, cu picuri ce devin altceva. Plouă intens, nu mai plouă ușor. Plouă după cum visează noaptea.

[sursa foto]

3 thoughts on “Plouă. A venit toamna.

    1. E cel mai bine asa, sa fie doar o stire la meteo. pentru Bucuresti insa, si banuiesc ca si prin alte parti, de ieri pana azi a fost o scadere de vreo 15 grade…

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.