jurnal

repede…

S-a învârtit Pământul de patru ori câte patru ani la un loc…

Timpul s-a scurs, eu am crescut… încă învăț, încă mă minunez… Nu mai vin de mult timp la tine în zilele de iarnă. Nu mai ascult cu tine Europa Liberă fără știrea părinților… care pregătesc pe ascuns, acasă, bradul „lăsat” de Moș…

Nu mă mai sui în 133 ca să ajung la tine, nu mai vin nici pe jos. Acum e aglomerat prin oraș.

Acum am și eu două pisici care își fac veacul prin curte. Nu-s ale mele dar mi-s dragi. Acum mă lovește și pe mine câte o durere la genunchi când se schimbă vremea. Și o să-mi pun și eu, cândva, hortensii.

Nu mai am pick-up, nu mai am de ce să îmi doresc discul tău cu Dorina Drăghici, îl știi, ăla format mic. Nici pe ăla cu Tanța și Costel. Acum ascult muzică de pe o drăcovenie mică la care pot să și vorbesc la telefon, are și hartă, face o mulțime de lucruri. Acum nu mai sun cu fise când sunt pe drum.

Acum, fix acum, plâng. Știi, când eram puştoaică, mult timp îmi dorisem ceva special pentru data de 29 februarie. Așa, că era o zi disponibilă pentru a fi deosebită. Din 2000 încoace e doar o zi… o zi ca oricare alta… în care poți să pierzi, sau să îți iei rămas bun… Știi, de-aia nu îl sufăr eu pe Oprescu, că era șef la Municipal atunci.

Aveai un ruj verde care se făcea roșu când îl treceai peste buze. Nu, nu mi-am cumpărat așa ceva nici din primul salariu, nici din altul. S-a stins printre alte vise și dorințe… Dar să știi că am făcut multe. Multe bune. Cât să fii mândră de mine.

Poate că ți-ar veni să îmi zici că nu se cade să las vorbele astea libere lumii aici. S-au schimbat timpurile, să știi. Nu te mai trimite nimeni să te faci bine la cap, nu se mai vorbește doar în casă, ba chiar s-au inventat locuri unde oamenii să își spună ofurile către milioane de alții, dar nimeni nu mai ascultă pe nimeni cu adevărat.

S-au dus anii. Îți trimit un mărțișor. Cu şnur roșu și alb. Să ți-l pui mâine în piept, oriunde ai fi.

See you on the other side. Cândva, mai încolo.

dav

2 thoughts on “repede…

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.