jurnal

nu lăsa pe mâine

Nu lăsa pe mâine ce poți face azi.
Pentru că poimâine nu vei putea repara ceea ce nu ai schimbat acum.

Uneori…. amânăm momentul în care să luăm o decizie, de parcă ar putea veni o zână care să facă lucrurile mai bune, mai frumoase, mai ușor de acceptat. Încercăm să furăm de la viață o bucată de timp în plus, de acomodare. Sau până la apariția unei minuni în cursul lucrurilor. Adevărul e că prea rar se poate întâmpla asta. Mai curând, ne păcălim singuri. Iar în starea de confuzie în care cufundăm mintea, ne e greu să formulăm corect dorințele, să cerem ceea ce vrem cu adevărat. Iar atâta timp cât la noi în grădină nu sunt lucrurile clar exprimate, cum ar putea Universul să comploteze pentru a ne scrie binele pe care îl așteptăm? Face, așa cum îi stă în obicei, tot ceea ce știe că e mai bine pentru noi. Dar până la a crede și noi aceleași lucru… e cale lungă.

Mai simplu și direct spus… nu lăsa pe mâine ce poți face azi. E mai dureros să regreți ce nu ai făcut decât să lucrezi să îndrepți ce ai făcut.

3 thoughts on “nu lăsa pe mâine

  1. Vom amâna întotdeauna numai lucrurile care nu ne fac plăcere, deoarece noi suntem setați pe cele ce ne aduc plăcere. Pentru cele ce presupun efort sau durere este nevoie să ne mobilizăm voința. Faptul că mai tot timpul avem de ales, nu demonstrează libertatea de alegere, cât confuzia în care ne aflăm. Când înțelegem NECESITATEA unui lucru, când suntem CONȘTIENȚI, atunci nu alegem…ȘTIM. Părerea mea…

    1. Așa este, cel mai des amânăm lucrurile care ne displac. Dar putem pica în plasa amânării lucrurilor de care suntem (mult prea) siguri.
      Oare… dintre cei care aleg, câți și cât de mult sunt cu adevărat CONȘTIENȚI?

      1. Alegerea în sine demonstrează confuzie. Când stii…STII, nu mai este nevoie să alegi. Procesul conștientizării asta face, elimină alegerea. Cei care aleg…sunt inconștienți …deoarece aleg…adică nu ȘTIU.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.