rânduri de gânduri

Ce-ți lipsește?

image

Dacă ar fi să alegeți un lucru, un singur lucru, despre care să spuneți că vă lipsește, care ar fi acela?

Sunt curioasă, aș vrea să aflu cam ce își dorește lumea. Dar nu numai. Vreau să vă provoc să cădeți puțin pe gânduri. Dați-vă un răspuns astăzi și întrebați-vă din nou peste o lună.

Poate fi ceva material, poate fi ceva imaterial. Poate fi ceva ce alții au, sau poate fi ceva ce nu are nimeni. Poate fi ceva ce a fost mereu pe lista de așteptare, poate fi ceva recent descoperit.

Un singur lucru. Acel lucru despre care sunteți convinși că dacă l-ați avea, viața v-ar fi mai bună.

10 thoughts on “Ce-ți lipsește?

  1. știi… de dimineață când am scris, mă gândeam că acesta este lucrul care îmi lipsește și pe care l-aș numi acum. dar nu am avut… curajul să îmi asum recunoașterea acestui fapt.

  1. mulțumesc de raspuns…
   (cred).
   este prima dată în ultimii ani când reușesc să o ascult până la capăt.
   eram la un concert al lui florin chilian într-o seară de martie, 2006. când a revenit, după o pauză, ne-a spus că a primit vestea. a cântat o melodie răscolitoare, pe care n-am reușit să o identific niciodată.
   de atunci nu am putut să ascult nicio melodie a laurei până la capăt.
   până acum, cu lacrimi.

   1. „Curajul” din comentariul Loredanei m-a dus cu gândul direct la această piesă…
    Cât despre lipsuri, cred ca acestea sunt determinate de conjunctură, de un moment în timp. Ieri ne lipsea ceva, azi altceva, iar mâine… cine știe ce o mai fi și mâine?!
    Extinzând perioada de timp: până în ’89 ne lipsea libertatea, apoi au lipsit banii, acum, spune Loredana, curajul, iar mâine, poate, puterea de a ne folosi libertatea, banii și curajul!
    Fericirea… Până și definiția ei e relativă, dar nu în timp, ci în funcție de alte considerente, personale, precum sentimente, educație, cultură, societate…

    1. Așa e, ține de conjuctură, la nivel macro și micro, de timpuri și de momentul din viață când îți pui o astfel de întrebare.
     Dar pentru a putea face o schimbare în viață, trebuie în primul rând să ai puterea și înțelepciunea de a-ți răspunde onest, corect, consecvent. Fără a schimba obiectul lipsă de la o zi la alta.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.