rânduri de gânduri

Schimbarea, ceea ce este.

Schimbarea nu vine de nicăieri și nu ne duce niciunde. Decât dacă ne limităm modul în care o trăim.

Schimbarea este. Schimbarea se întâmplă, are loc în prezent. Schimbarea – un cuvânt care definește, de fapt, cu totul altceva decât pare. Schimbarea este devenirea din prezent.

Nu am gândit astfel dintotdeauna. Poate la început, dar nu am amintiri clare atât de îndepărtate. Nu m-a învățat nimeni – nici acasă, nici la școală – despre libertatea de a fi, despre frumusețea libertății de a alege, nici despre ce înseamnă cu adevărat a deveni ceea ce ești, împlinit, fericit, vibrând bucuria vieții. Am învățat treptat, și cu cât am înțeles mai mult, cu atât mi-a fost clar că drumul este și mai lung, dar și mai frumos în continuare.

Să ne învățăm copiii despre ceea ce alții nu au avut cum să ne învețe, nu din rea voință, ci mai degrabă din neștiință și având alte presiuni în viața de zi cu zi. Noi avem însă acces la atâtea informații… și lucruri bune, și prostii, dar de aceea avem minte, de aceea cântărim și punem la lucru discernământul, ca să cernem și să alegem ceea ce ne este de folos. Să ne lăsăm copiii să trăiască liberi, să nu le îngrădim , să nu îi lăsăm pe mâna sistemului care îi pierde. Căci dacă ei se pierd, noi ne vom pierde și mai mult.

4 thoughts on “Schimbarea, ceea ce este.

  1. Adevarat ca noi nu am avut acces la informatie de aceea aveam timp mai mult,sa cautam sa alegem… acum avem atata informatie insa timpul nu ne mai permite s-o sortam,si vrem nu vrem copiii nostri se informeaza singuri chiar mai mult decat ne-am dori noi.

    1. Fiecare vreme cu plusurile și minusurile sale, cu riscuri asociate. Iar timpul, e mai mult sau mai puțin după cum ne îngrijim să îl gestionăm. În prezent avem două zile libere pe săptămână, ceea ce eu zic că e mare lucru.

  2. Un picuț mai devreme citeam la Steluța despre mai bine… Și acum realizez că nu mai știu cum naiba se face, dar parcă generația asta nouă, rezultat al schimbării, e parcă mai confuză pe zi ce trece… Mi-ar plăcea să cred că din tona de informații vor ști să le aleagă pe cele mai utile. 😉

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.