cârcoteli, rânduri de gânduri

Cugetare nocturnă: tehnologie neinventată

Tata este inginer. În fine, a fost, că acum este pensionar. A lucrat o bună parte din timp la autoutilitarea fabricii. Astfel că eu am înțeles că pentru orice lucru produs există un alt lucru cu care se face primul. Tata a dat lecții de matematică. A scos din rahat mulți copii care astfel au trecut treapta. (știți, treptele de pe vremuri, I și II cu  care intrai sau nu la liceu) Am învățat că matematica te poate duce departe, cam atât de departe cât permiți formulelor să o facă.
Soțul se pricepe foarte bine la Excel. Da’ foarte bine. Am învățat că în Excel poți face orice îți tună prin cap, doar să vrei cu adevărat și îți fi tunat bine de la început.
La școală am învățat că nimic nu se pierde, totul se transformă.

Punând cap la cap toate astea, anume că orice este posibil, doar să vrei să îți pui întrebarea corectă și să vrei și o rezolvare, vin și eu cu o întrebare. Și mai știu că învățămintele sunt de la niște oameni, iar eu sunt femeie, iar femeile nu sunt oameni, vorba aia, de zice că pe drum mergea un om cu femeia lui. Dar să nu divagăm. Mă întreb și eu de ce trebuie să mă chinui în fiecare zi cu telefonul care se descarcă, și se descarcă, și se descarcă. Și de ce bateria aia (acumulatorul, whatever) se încarcă doar la priză. De ce nu se poate încarca doar ținându-l în mână, preluând energia de care are nevoie din transferul termic constant între cele 36.5° C ale corpului și tempera mediului? Sau alte invenții…?  De ce înaintăm atât de încet 🙁 ?

8 thoughts on “Cugetare nocturnă: tehnologie neinventată

  1. N-aș putea, că nu știu ce fac cu cafeaua 🙂
   Dar serios vorbind, n-am zis să-i punem dinam și să-l conectăm la mână 🙂 doar că n-o să dezvolte nimeni o astfel de tehnologie avansată și simplistă în același timp pentru că dispar veniturile din încărcătoare și baterii externe, aflate în plină înflorire.

   1. Tehnologia noua, procesoarele si display-urile solicita tot mai mult bateriile, care sa recunoastem sint tot mai bune. Daca reduci din aplicatiile care lucreaza continuu in background, ar putea sa te tina bateria chiar si o saptamana, fara reincarcare. 🙂

    1. Come on… sunt sigură că ai înțeles ce vroiam să zic. Vorbeam de inovație la momentul potrivit, nu când om fi prea bătrâni ca să ne mai pese.
     Normal că poți optimiza consumul bateriei, dar nu asta e ideea.

     1. Stiu prea bine dar m-a luat gura pe dinainte. 😀
      Sunt convins ca se lucreaza la asta. In doar cativa ani tehnologia legata de baterii s-a schimbat radical. capacitate tot mai mare, dimensiuni tot mai mici, timp de incarcare tot mai scurt. Viitorul suna bine 🙂

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.