rânduri de gânduri

pe axa trecerii

image

Folosim de multe ori expresii care vorbesc despre trecerea timpului. De câte ori nu spunem că a trecut prea repede și nu am avut suficient la dispoziție pentru a sta alături de cei dragi? Sau că s-au dus prea repede zilele de vacanță? Pe de altă parte, ce greu trece timpul când nu ne convine ceva, când stăm la coadă la ghișeu, când așteptăm să iasă cineva din operație. Vorbim de parcă numai timpul e de vină; pe el aruncăm tot ceea ce nu vrem să ducem noi. Pentru că… dacă stăm să ne gândim puțin… oare chiar avem certitudinea că timpul trece pe lângă noi? Nu cumva noi suntem cei care trecem? Nu cumva noi suntem cei care ne plimbăm pe axa timpului?

8 thoughts on “pe axa trecerii

 1. Trecusem să las o frântură de gând bun și-o urare caldă, din suflet. 🙂

  P.S. Eu cred că Timpul e veșnic, iar noi îi suntem doar musafiri vremelnici. Important e să nu-l trecem degeaba…

  1. 🙂 merci de vizita! uite-asa am un zambet in plus si savurez mai bine cafeluta de dupa-amiaza.
   un gand bun si catre tine, de acest 8 martie insorit!

   1. Aaaa, mulțumesc și eu. Și de urare, și de idee… Ți s-a întâmplat vreodată să simți că parcă ți-ai dori ceva, dar nu prea știi ce? Așa am pățit eu acum cu cafeaua! 😉

 2. Fara ceas, Timpul ar fi doar o perceptie. Si pentru ca sa fim in continua competitie cu el, cu noi, cu toti, l-am cuantificat.
  Lentoarea sau rapiditatea scurgerii lui este pana la urma asa cum ai spus, o chestiune personala determinata de situatiile din viata, pe care noi le experimentam.

   1. Permite-mi sa imi exprim opinia intr-un articol mai amplu. Problema este cu adevarat mult prea complexa pentru a fi expusa in cateva cuvinte. La urma urmei e filozofie in toata regula 🙂

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.