rânduri de gânduri

exerciţiu de imaginaţie

EN

Viaţa? Un exerciţiu. Unul întins pe mulţi, mulţi ani. La capăt, închidere de drum. Fără examen, fără răspuns, doar o continuare. De fapt, o continuare despre care nu ştii nimic. Nici măcar dacă există. Speri la ce e mai bun şi iei totul ca atare.

Zilele? O înşiruire de bine şi mai puţin bine. Gânduri, fapte, evenimente. Eşti actor principal, observator sau cel care stă contra curentului.

Timpul trece. Tot ce a fost cândva clar, acum e doar o mâzgăleală. Prezentul aduce lămuriri şi îngroapă vechile ipoteze. Doar că prezentul se înlocuieşte în fiecare clipă. Un fascinant spectacol al devenirii trecut.

Faci un pas înapoi şi totul pare doar un joc, un simplu joc pentru care ţi-ai dat consimţământul. Ştiai că oricât de greu va fi, va trece. Ştiai că o să înveţi multe. Pentru o clipă îţi aduci aminte şi ştii că atunci când jocul se va încheia, te vei întoarce la cealaltă versiune a ta şi totul va fi mai bine. Dar nesuferitul semn de întrebare se ridică de pe hârtie, se îndreaptă, ridică dintr-o sprânceană şi-ţi zice: Şi dacă nu? 

Rămâne o singură opţiune: să fii azi cea mai bună versiune a ta şi să te bucuri de fiecare clipă.

1 thought on “exerciţiu de imaginaţie

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.