rânduri de gânduri

Personajul principal

pasi-prin-viata-07ian2015Mă gândeam… oare cu ce calităţi aş înzestra un personaj pe care am de gând să-l creionez? Un personaj de care m-aş ataşa… Nici picat din lună, ireal de înzestrat, nici unul prea slab, pe care ar trebui să-l scot din bucluc. Ce să aranjez să primească în dar de la ursitoarea cea bună?

corectitudine, respect, loialitate, discernământ, tenacitate, inteligenţă, bunătate, drag de cultură, prestanţă, curiozitate

Nu i-aş da rigurozitate, nici puterea de a renaşte, nici putere de muncă, va şti să le găsească. Nu i-aş da un talent anume. Oricum îşi va da seama la un moment dat că succesul e 1% talent, restul muncă şi atunci se va descurca în multe domenii cu restul de 99%. Charismă i-ar prinde bine, dar nu în detrimentul vreunei calităţi deja enumerate. Aşa că va trebui să se de descurce aşa cum e. Nici frumuseţe nu i-aş da prea multă pe dinafară, are deja atâtea altele care vor compensa.

Şi toate astea fiind înşirate şi gândurile astfel ordonate, mă întrebam cum de am ajuns să îmi pun această întrebare, cum oare de mă gândeam ce calităţi sau defecte ar avea personajul meu principal? Oare chiar mă gândeam la personaj, sau de fapt la mine, la tot ce aş fi vrut să fiu, sau la tot ceea ce consider că sunt, ori la ceea ce mă doare că-mi lipseşte. Nu o să caut să-mi răspund astăzi, răspunsurile vor veni de la sine la timpul potrivit dacă am reuşit să pun întrebările corecte.

 

[foto: pinterest]

2 thoughts on “Personajul principal

    1. Mă duc cu gândul la matematica din şcoală, la condiţii necesare şi suficiente sau… insuficiente 🙂
      Da, inteligenţa e de bază, dar pentru a evita orice riscuri, îi dau şi altele. Sigur s-ar descurca doar cu asta, dar mai bine nu risc.
      Să ai o zi frumoasă!

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.