rânduri de gânduri

ritualuri de curăţenie

pontaNe-am obişnuit să avem grijă de curăţenia trupească şi sufletească, de cea a locului în care ne petrecem timpul, de cea a mesei pe care mâncăm şi a fostei căni aburinde de cafea.

Dar curăţenia multelor locuri prin care am păşit prin online nu e un obicei pentru noi şi cu siguranță nu se ocupă nimeni în locul nostru. Mai mult decât atât, are o memorie bună şi nu te poţi baza că ploaia o să ia cu ea mizeria. Dimpotrivă, aici totul e răscolit şi readus la suprafaţă ca o chiuvetă refulândă în cele mai nepotrivite momente.

Ca exemplu, o să vă povestesc cum azi derulam pe facebook, mă încântau nişte frumoase poze de la noi din ţară, de acum şi de prin ’33, despre succesul Ciclaton şi oamenii care l-au făcut posibil, am mai găsit nişte poze cu nişte mâţe care îşi caută un stăpân (pe care le-am ignorat, că nu vreau să văd dacă Tom şi Jerry pot coexista în casa mea), în fine, am văzut lucruri pe care mi le doream, să zicem că îmi citeam ziarul de tip radio-şanţ pe gustul meu. Şi hodoronc-tronc, cum îi place lui fb să bage reclame, mai bagă şi oamenii în belele. Eu nu i-am dat like şi nici nu o să-i dau. Dacă alţii vor, e dreptul lor să o facă. Dar dacă i-au dat like cândva cu mult timp în urmă, de nici nu-şi mai amintesc? Ei nu-şi amintesc, dar fb da. Şi fb spune, arată cu degetul şi prezintă lucurile aşa cum îi apar acum în suita lui de 001011101010101110101. Arată cine pe cine apreciează iar eu stau şi mă uit lung la ecran şi nu pot să înţeleg…

Deci (că e cazul să încep cu deci). Deci, verificaţi sistematic ce lucruri nechibzuite aţi făcut în tinereţe, cărui cântăreţ i-aţi dat like, nu cumva să fi devenit manelist între timp. Ah, şi atentie ca unlike-ul de pe telefon poate fi doar unfollow, nu unlike complet. Şi mai ceva: like nu se dă pe motiv de curiozitate. Există domenii în care se dă like concurenţei din interes profesional, sunt logice, justificabile şi cu respect. Dar un like „în glumă” nu este, din punctul meu de vedere, un lucru pe care să îl laşi internetului pentru totdeauna. Aşa cum punem în balanaţă şi alegem drumurile pe care mergem, oamenii alături de care o facem, trebuie să revizium şi declaraţiile făcute prin clickuri în trecut. Ce nu mai e de actualitate se cere actualizat.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.