o pictură cu idei

Fata lu’ mama, clar!

la_mare_la_soare

Pentru necunoscători, să explic puţin desenul: pisica e văzută din spate, pentru că ea priveşte dinspre mare spre uscat.

Nu am îndrăznit să întreb nimic mai mult, că cine știe ce mai aflam. Dar dacă ar fi să îmi amintesc cum am învățat în clasa a VIII-a la comentarii să spun multe interesante despre nimic, aş spune: autorul acestei picturi are o viziune deosebită asupra vieţii şi Soarelui ca centru al universului nostru, întreg cerul făcându-şi apariţia dintre razele acestuia. Contrastând cu această abordare ieşită din comun asupra genezei, în prim plan remarcăm simbolul crucii, mascat de schiţa unei bărci. Elementul uman, aduce în prim plan inocenţa copilăriei. Paleta coloristică aleasă dezvăluie fie o traumă din primul an de viaţă, când plodul a fost îndopat cu morcovi, fie o adicţie transferată pe linie maternă pentru angajator.

La multe astfel de desene înainte! :p

spacer

7 comments on “o pictură cu idei

 1. succesulpe

  Bine toate aceste aspecte sunt foarte bine conturate in pictura de mai sus. Un lucru insa ma face sa ma intreb:
  -Unde-i pisica? 😯

  1. Iustina

   Cum asa, unde e pisica? E chestia aia cu urechi mari si coada din barca 🙂

   1. succesulpe

    Eu credeam ca este un Apatozaurus cu aripi, care ii sopteste ceva la ureche fetitei aceleia… 😯

    1. Iustina

     foarte posibil. e deghizat insa in pisica, pentru a fi mai usor acceptat in lumea noastra… 🙂

     1. succesulpe

      Bine, atunci pisica sa ramana! 😆 😆
      Ador imaginatia copiilor si modul lor de reprezentare plastica a celor ce gandesc. Poti sa te pierzi in lumea asta a lor, ascultandu-i si privindu-i 🙂

 2. Diana

  Vaiiii, deci sublima relatarea ta. Imbinand desenul copilei si relatarea ta, lecturandule iti dai seama automat de dragostea infinita ce i o porti… Foarte tare, felicitari !!!

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!