să și glumim puțin

o pictură cu idei

Fata lu’ mama, clar!

la_mare_la_soare

Pentru necunoscători, să explic puţin desenul: pisica e văzută din spate, pentru că ea priveşte dinspre mare spre uscat.

Nu am îndrăznit să întreb nimic mai mult, că cine știe ce mai aflam. Dar dacă ar fi să îmi amintesc cum am învățat în clasa a VIII-a la comentarii să spun multe interesante despre nimic, aş spune: autorul acestei picturi are o viziune deosebită asupra vieţii şi Soarelui ca centru al universului nostru, întreg cerul făcându-şi apariţia dintre razele acestuia. Contrastând cu această abordare ieşită din comun asupra genezei, în prim plan remarcăm simbolul crucii, mascat de schiţa unei bărci. Elementul uman, aduce în prim plan inocenţa copilăriei. Paleta coloristică aleasă dezvăluie fie o traumă din primul an de viaţă, când plodul a fost îndopat cu morcovi, fie o adicţie transferată pe linie maternă pentru angajator.

La multe astfel de desene înainte! :p

7 thoughts on “o pictură cu idei

     1. Bine, atunci pisica sa ramana! 😆 😆
      Ador imaginatia copiilor si modul lor de reprezentare plastica a celor ce gandesc. Poti sa te pierzi in lumea asta a lor, ascultandu-i si privindu-i 🙂

 1. Vaiiii, deci sublima relatarea ta. Imbinand desenul copilei si relatarea ta, lecturandule iti dai seama automat de dragostea infinita ce i o porti… Foarte tare, felicitari !!!

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.