jurnal, recomand

parcul de la mobexpert

Astazi am avut o surpriză plăcută. Parţial aşteptată, parţial neaşteptată.

Am trecut seara pe la Mobexpert, în principal pentru insipiraţie.  Să văd, să mă gândesc, să pun în balanţă… şi dacă tot am fost la magazinul care avea şi outlet în dotare, mi-am zis că e cazul să văd despre ce e vorba. A avut un farmec aparte vizitarea outlet-ului, căruia cineva (sau mai degrabă o echipă întreagă)  i-a dat un aer plăcut, care mă ducea cu gândul mai curând la un anticariat decât la ideea de lichidare de stoc.

Drumul între magazinul clasic şi cel de outlet trece prin parcul magazinului. Care este un adevărat parc. Îl văzusem în treacăt din tramvai, dar nu ghicisem cu adevărat ce se găsea acolo. Dacă nu erau paznici, m-aş fi strecurat printre tufişuri ca să ajung in mijlocul păpădiilor şi a copacilor roz-movulii. M-am bucurat de fiecare pată de culoare, de fiecare floare de liliac…

Un asemenea parc nu se ţine doar “pentru că trebuie sau pentru că da bine” în faţa clienţilor. La urma urmei, cine le trece pragul nu îşi bazează decizia de a cumpăra pe frumuseţea parcului. Îţi place sau nu o mobilă. Ţi-o permiţi sau nu. Poate nici nu se ocupă ei de parc, poate că e subcontractată îngrijirea acestuia. Nu ştiu cine o face, dar sunt convinsă că o face cu drag, cu pasiune şi cu fiecare fir de iarbă sau copac îngrijit, lasă acolo câte o bucăţică de suflet. Înapoi primeşte, din când în când, gândul bun al unui trecător care dă la o parte grijile pentru câteva minute.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Tagged , ,

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.