rânduri de gânduri

cui trimitem primăvara?

pasi_prin_viata_1mar2014-1Ghiocei, urări de primăvară frumoasă, gânduri bune şi mărţişoare. Asta-i partea luminoasă a lunii. Dar ce e dincolo, ce se ascunde? Suferință şi poftă de viaţă, greutăţi şi luptă, şanse şi aşteptare. Oameni cărora viaţa le-a dat un ultimatum. Doctorii pot face ceva pentru ei, dar costă. Şi costă a naibii de mult. Dar banii aceştia se pot aduna, cu ajutorul nostru, cu fiecare contribuție, cât de mică.

Citisem la sfârșitul anului trecut că unul din cinci oameni are o cunoştință apropiată grav bolnavă. Mi se pare mult, mult prea mult… Astăzi vreau să atrag atenția asupra a două cazuri despre care am aflat în ultimele zile. Nici nu ştiu cu care să încep… aşa că o să o fac în ordinea în care am aflat despre ei.

Smaranda. Despre ea a povestit Tea. Despre ea aflaţi mai multe aici.

Dragoş. Despre el a vorbit Simona Tache, făcând publică scrisoarea unui profesor. Pentru Dragoş există o pagina pe facebook.

Ei nu au ales să li se întâmple asta, dar noi putem alege. Din mult, din puţin, putem alege să le oferim o şansă. Astăzi lor, mâine altora. Să nu uităm să fim oameni, să ajutăm, să ne susţinem reciproc. Este singura cale pentru a merge cu demnitate înainte.

 

foto flickr.com José Gieskes

Tagged ,

4 thoughts on “cui trimitem primăvara?

  1. Cazuri cutremuratoare. Nu stiu ce as putea sa fac. Desi poate parea minciuna, bani nu am. Nu am un job din iunie 2012. De luni de zile am venituri zero si problemele mele, despre care nu pot vorbi, insa nu chiar atat de grave ca boala…
    Pot mediatiza aceste doua cazuri pe FB. Sper sa ajute cat de putin.

    1. Mediatizarea este foarte importantă, pentru că aduce contribuţii care pot să facă diferenta între viaţă şi moarte…
      Multumesc frumos pentru implicare, Elly!

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.