rânduri de gânduri

siropisme

pasi-prin-viata05-02-2014-1A venit acea perioadă a anului când ne iubim doi câte doi, inimioare roz încep să ne invadeze, iar promoţiile valorifică această… oportunitate.

Conceptul în sine e unul bun, dar îl ignorăm de atâtea ori, cu consecințele de rigoare… Să ne spunem iubirea, să fim atenţi la celălalt, să ne trimitem bilețele, să ne mărturisim bucuria de a fi împreună… asta ar trebui să se întâmple în fiecare zi, nu doar cu ocazia aniversărilor sau sărbătorilor, autohtone sau de import.

Valentine’s Day îmi pare doar o „sărbătoare” care se cere a fi bifată. Nu dă bine să ai pereche şi să nu ieşi pe undeva, să nu fi cumpărat un ursuleţ pufos, cum nu dă bine nici să fii singur. Cum o dai, tot nu-i bine dacă nu mergi cu turma. Comercianţii profită, pică la fix treaba asta într-o lună care are din start şanse reduse la încasări, cu cele câteva zile în minus. Comercianţi şi clienţi, fericiţi deopotrivă cu isprava lor…

Frumoşi îndrăgostiţi, voi ştiţi că nu aveţi nevoie de ziua asta şi ne daţi exemple de multe ori. Pentru voi există îmbrăţişările tandre de dimineață şi seară, fie ele şi de doar câteva secunde, atunci când sunteţi pe fugă, voi aveţi pupicii dulci din vârful nasului, cei grijulii pe frunte, dar şi cei trişti, îngheţaţi, când nu puteţi şterge suspine.

Frumoşi îndrăgostiţi, inimile voastre râd la soare, chiar pe timp de furtună. Dacă stau să mă gândesc bine, voi sunteţi doriţi, imitaţi, invidiaţi… Aşa că s-a stabilit o zi în calendar în care toată lumea să fie ca voi. Doar că un obicei nu se formează într-o singură zi, asta nu au luat în calcul.

Frumoşi îndrăgostiţi, să rămâneţi mereu aşa cum sunteţi acum. Poate că într-o bună zi scăpăm de Valetine’s Day şi o să avem colţul îndrăgostitului în magazine de-a lungul întregului an.

 

Foto: pictura Cecile Veilhan

3 thoughts on “siropisme

  1. O zi kitchoasa, inconsistenta si plina de penibil care mi-a prilejuit doua postari intr-o perioada in care nu prea am chef de blog avand alte destule probleme. Ce sa spun mai mult?
    E corect ce-ai scris. Si frumos 🙂

    1. E… așa cum e cumpărată cu succes. Și normal că magazinele profită. Hai că înțeleg ciocolățele în formă de inimioare, dar reduceri la electrocasnice? 🙂

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.