jurnal

săptămâna 2. rezumat și de la capăt

a mai trecut o săptămână. parcă nu așa de repede. cu rutină instalată. cu ceață. cu soare.

fără filme, fără teatru, cu puţine pagini parcurse. o seară liniştită. repaus înainte de săptămâna în care ne aruncăm în zori.

Ce s-a întâmplat? Am constatat că sunt din ce în ce mai alergică la muzica de umplutură. Dar mă educ. Nu suntem (doar) ceea ce ascultăm. Şi uneori poate chiar e nevoie de o rupere de gânduri. Probabil că acolo apare evadarea, pentru cei care o găsesc. Şi e timpul ca eu să le respect alegerea. Am fost la… cofetărie. După ce ne-am ales cu toții câte ceva, ne-am așezat la masă. O înghițitură, două, apoi a venit întrebarea, pe bună dreptate 🙂 ce-i aici, de ce e un magazin cu torturi? si mâncăm în magazin? Da… acestea sunt întrebările celor născuţi în anii 2000+. În schimb, pe mine mă leagă amintiri plăcute din zilele când mergeam la cofetărie, copilă fiind. Şi, de ce nu, şi fata mea va şti ce înseamnă cofetărie şi o va prefera unui Mc. În rest, am alergat pentru casă, am… spart din greşeală o vază într-unul din magazine 🙁 dar cum nu mi s-a reproşat nimic, am plecat ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. În condiţiile în care am fost educată că dacă faci aşa ceva, spui şi scoţi banul, încă am ceva mustrări de conştiinţă, dar o să-mi treacă… La sfârşitul săptămânii, o mică petrecere supriză pentru cineva apropiat s-a extins la o zi întreagă. Şi am făcut eu cum am făcut, dar pentru cadou am mers la un magazin de care m-am îndrăgostit de Crăciun, dar de la care nu apucasem să cumpăr nimic la vremea respectivă. Să nu râdeţi… este un magazinul Tchibo din mall-ul Promenada (Bucureşti). Este… nici nu ştiu ce este. Un fel de concept store, cafenea, magazin dedicat cafelei şi… multor alte lucuri – de la haine de iarnă, la lenjerie de corp, la cutii de plastic, tot felul de chestii la care nici nu te gândeşti, dar foarte practice pentru bucătărie… şi toate frumos colorate. În fine, merită văzut! 

Ce-am mai făcut… multe şi prea puţine. Se pare că a plăcut un gând de-al meu pus pe facebook 😉 ceea ce m-a bucurat, evident…

Ah, să nu uit, un nou proiect pentru câţiva oameni cărora cu puţină bunăvoinţă li se pot dărui câteva clipe mai bune – găsiţi detalii aici, adresa de colectare vi se trimite prin mesaj privat.

Ce-am învățat? O lecție de viață. Autor: puștoaica. În rutina fiecărei dimineți, ea doarme pe ea, noi o mutăm din loc în loc. Cum eram în mare întârziere, glasul lui tati s-a ridicat mai mult decât de obicei, încercând să o grăbească. Răspunsul ei? L-a luat în brațe. O declarație de dragoste necondiționată. Un răspuns fără cuvinte. Ne-a dat, cu clasă, o lecţie frumoasă.

Ce-am pierdut? Ce-am câștigat? Am câştigat o lecţie despre iubire şi despre priorităţile adevărate. Am câştigat întoarcerea la desen ca relaxare. Am pierdut ceaţa din zilele lucrătoare şi am câştigat cerul senin şi soarele de weekend. Am pierdut… noţiunea timpului. Dar o regăsesc! Anul ăsta timpul nu-şi mai face de cap 🙂

pasi_prin_viata_sapt2-2014_v2

5 thoughts on “săptămâna 2. rezumat și de la capăt

 1. O saptamana plina se pare, cred ca timpul nu prea mai are rabdare cu noi. Prajiturile in copilarie aveau alt farmec, acum parca totul e mai ,,altfel”. Sa ai o saptamana cat mai linistita!

  1. Ei, da, pe vremuri nu erau prea multe minunatii (in afara celor facute in casa) dar eu sper sa pot da macar putin farmec iesirilor la cofetarie si sa devina un obicei placut 🙂
   O saptamana cat mai buna si tie!

 2. Imi place mult ideea cu rezumatul fiecarei saptamani. Ne dam seama de fapt cat de bogati suntem si parca suntem mai constienti de trecerea timpului si de faptul ca trebuie sa il folosim in mod util, cu persoanele dragi, cu dezvoltare personala.
  Imi place retrospectiva in imagini, astept continuarile

  1. Exact! Este un exercițiu bun pentru a vedea cât de multe facem într-o săptămână, deși la prima vedere timpul a zburat fără să facem nimic. La fel de bine, realizăm câte am fi vrut să facem și le-am amânat… De-a lungul acestui an vreau să mă țin de acest rezumat. Pentru că vreau să văd că mereu de avut de învățat câte ceva, pentru o să văd cât de des reînvăț același lucru, asta dovedind că, de fapt, nu învățasem nimic…

   1. Da, de fapt traim prezentul si il savuram, plus ca numai asa putem tine in maini timpul, sa facem cat mai multe, credeam ca am o planificare riguroasa, dar bilantul saptamanal este o idee mai buna!

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.