jurnal

La mulți ani! Un 2014 magic!

2014

Cumpărasem de câțiva lei, apoi în timp ce mă îndreptam spre ușă ne-am urat câte ceva pentru anul nou. Eu îi dădeam înainte cu an mai bun, domnul de după tejghea zicea să avem un an cu dorințe îndeplinite. Eu spuneam de sănătate, domnul zicea de dorințe îndeplinite. Asta înțelesesem eu din 2013, că sănătatea e cea mai importantă. Ca un copil care-și pune mâinile pe urechi ca să nu audă nimic, la fel și eu, aproape că vorbeam peste el, doar să nu aud ce mi se urase. Mai ales că de multe ori arunc gluma (nu tocmai glumă) cu ”ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să se îndeplinească”. S-a uitat serios la mine și mi-a spus “nu, nu de un an mai bun, nu de sănătate avem nevoie, ci de dorințe îndeplinite”. Am zâmbit politicos și am ieșit cu cele câteva lumânări și coronița de brad.

M-am gândit de multe ori în ultimele zile la acest schimb de replici. Și am ajuns la concluzia că are dreptate. Cum să nu îl crezi pe omul care, zi de zi, vede tristețea celor care rămân în urma celor care se duc și cu blândețe spune o vorbă bună ? Eu îl cred. Domnul de la lumânări a înțeles că dincolo de rosturile lumii, dincolo de numărul de zile pe care le avem, e calitatea acestora. Și că ar fi păcat să punem dorințele la păstrat. Și dacă până de curând aveam grijă când și cum să urez așa ceva, sau cum să primesc o astfel de urare, astăzi o zic din toată inima : să aveți un 2014 cât mai frumos și mai bun, plin de dorințe îndeplinite și să vă bucurați cu sănătate de fiecare clipă alături de cei dragi !

Tagged , ,

8 thoughts on “La mulți ani! Un 2014 magic!

  1. Sa stii ca este intelept domnul acela. Bucuria de a vedea lucrurile rezolvate ne impinge sa indraznim mai mult, sa dorim mai mult. Asadar, sa ai puterea de a trece peste toate, iar pe langa aceasta sa ai iubire si sustinerea celor dragi. La multi ani!

  2. Eu prefer sa exprim sperante prin urarile de An Nou. 🙂
    Dar e bine si cum zicea domnul respectiv.
    Inca o data, La multi ani, Iustina si An Nou mai bun, plin de bucurii si cu sanatate!

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.