rânduri de gânduri

despre viață, ca răspuns.

Viața în o sută de cuvinte… asta a căutat cineva și a ajuns pe aici. Hm, n-a nimerit prea bine. N-am prea mulți vizitatori, și uite cum apare unul ghidat de domnul google și nu găsește ce caută. Ghinion 🙂 O fi avut de făcut vreun referat? Sau poate vroia să stea de vorbă cu copilul despre viață? Sau să îi povestească iubitei la lumina lunii, dar maxim o sută de cuvinte, să nu dăuneze atâta romantism :-).

Dar nu strică un pic de exercițiu… sau de joacă. Ce-aș putea spune despre viață în doar o sută de cuvinte?

Tam-ta-tam si hocus-pocus… 100 de cuvinte.

Ne naștem pui de om, mai mult sau mai puțin norocoși, mai mult sau mai puțin egali. Basmele spun că știm multe când suntem mici, dar pe măsură ce învățăm să vorbim limba omenească, uităm tot ce știam când am venit pe Pământ. Știința spune că suntem niște făpturi extraordinare, că mintea unui copil absoarbe foarte rapid, în câțiva ani, tot ce are nevoie. Puiul de om se ridică, își creează propriul sistem de valori și alege. Apoi… vârtejul vieții. Te dă peste cap, te ridică, te coboară, te aruncă în furtuni. Iar dacă ai noroc, te descoperi la timp.

4 thoughts on “despre viață, ca răspuns.

  1. Auzisem cîndva că primul strigăt al nou-născutului ar fi acela al disperării că naşterea i-a luat amintirile, cele de acolo de unde a venit. Şi dacă totuşi ne-ar fi fost lăsate, la ce ar fi folosit într-o lume, alta decît celestă? Am trăi viaţa ca-ntr-un vis şi poate c-am fi mai liniştiţi ştiind ce urmează după. O părere doar…

  2. impresionanta aceasta descriere a vietii concentrata în 100 de cuvinte! ce sa pui si ce sa lasi la o parte… that is the question! Mi-a placut mult alegerea pe care ai facut-o!
    Numai bine pentru acest sfâtsit de an! Sanatate, bucurii si multa încredere într-un an mai bun si mai bogat în realizari! gânduri bune si La multi ani!

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.