Comments

 1. Grea întrebare… partea proastă e că nu le putem face educația peste noapte…
  Mdea… uite un gând nu prea otodox – de ce, pisici, nu se propune și o lege a eutanasierii ăstora lipsiți de bun simț?! 👿

  1. Și uite cum ma gândesc din nou… la ceea ce am vrut să evit inițial.

 2. Aş vrea să găsesc o justificare pentru lipsa educaţiei sau a caracterului, avînd ca urmări extreme nepăsarea, şmecheria şi mitocănia. Încerc rolul avocatului diavolului. Sîntem un popor copleşit de griji. Grijile pîinii de pus pe masă a doua zi, ale facturilor de achitat, ale stabilităţii unui loc de muncă. Grijile ne-au activat instinctul de supravieţuire cu orice pret, care nu presupune eleganţa, ci datul din coate şi mîrîiturile. Calmul, politeţea şi buna-creştere se pot manifesta doar cînd ai burta plină.
  Dacă luăm în calcul raţionamentul ăsta, nu vom reuşi niciodată să fim altfel. Există însă o altă modalitate.Coerciţia. Se pare că nu degeaba se spune că educaţia se mai face uneori şi cu parul.

  1. Da, știu că există cauze și explicații pentru situația în care am ajuns… Și de acord că mai e nevoie și de educație cu parul. Dar cu ăia cărora nu le pasă de propria viață, ce na facem? Sperăm să nu aibă urmași… și cam atât.

 3. Bun simt ..? De unde ? ..Zebra le da siguranta oamenilor , nu-si pun problema unui eventual accident in spatele lor , nu-si pun problema poate a grabei pe care cineva o are si nici problema semaforului .. Dar este-o vorba ” Clientul are intotdeauna dreptate” , din pacate , zic eu … Intrebarea imi vine spontana …: Cine-i mai animal …animalul sau omul ?

  1. „Animal“ şi „ţăran“ sunt două cuvinte folosite mult prea des cu sens peiorativ… cred că şi asta e o măsură a ignoranţei noastre 🙁
   Probabil că e drum lung până să lămurim care animal e mai perfid şi care mai uman… chiar sper să nu fie un drum fără sfârșit.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.