rânduri de gânduri

dă cu mopul, șterge praful.

pinterestCurățenie printre resturile de gânduri, obiceiuri, ticuri. Să plece tot ce nu e în regulă. La coș cu porcăriile! Curățenie printre prietenii imaginari. Să rămână doar ăia veseli și constructivi. Curățenie printre prietenii din lumea reală. Unde rămân doar cei adevărați. Curățenie printre amintiri. Pentru că sufletele nu s-au născut ca să sufere, ci ca să râdă. Curățenie prin dulap. Căci tu ai în plus ce altul are nevoie.

Curățenia sufletului. Cu smerenie și post în atitudine. Curățenia trupului, dar nu doar ambalajul. Pentru sănătate, care vine din interior. Curățenie prin casă, nu în ultimul rând. Nu doar de ochii soacrei, ci prin colțuri.

Când ne apucam de curățenie? Nu doar când le vine timpul, ci mai de fiecare dată când e nevoie. Să ne creăm obiceiuri bune, asta ar fi o treabă nemaipomenită. Să nu strângem munți de vechituri, nu ne folosesc la nimic. Să facem loc celor bune să se adune.

11 thoughts on “dă cu mopul, șterge praful.

 1. Asta ar trebui să fie atitudinea noastră zilnică – ar reduce la 0 stresul :). Postarea asta îmi amintește de cartea lui Vlad T. Popescu: ”Dacă încă nu ai reușit…”

 2. Eheee… la noi, la romani, curatenie se face de Paste, de Craciun si cu putina bunavointa, cand se schimba anotimpul. Dar nu cred ca se face curatenie in adevaratul sens al cuvantului. Ne-am obisnuit sa credem in iluzii si am ajuns sa preferam minciuna in locul adevarului.

  1. Iar ce ai spus tu (cu sarbatorile) se aplica pentru curatenia din casa, dar in rest… pauza. Tocmai de aceea cred ca acestea sunt lucruri despre care trebuie sa vorbim, sa le amintim din cand in cand. Cine stie, poate ideea ajunge unde trebuie… caci daca nu vorbim, nici sanse de schimbare nu sunt.
   Iar minciuna, e de atatea ori mai comoda decat adevarul/realitatea… si uite asa prinde multi in plasa.

    1. Si e adevarat, nu e nimic nou… dar sa renuntam la a spune ceva doar pentru ca a mai fost spus fara efect?
     E ca si cum eu i-as da de mancare fetitei mele doar ciocolata, pentru stiu ca asta vrea…

 3. Ar fi bine sa mai facem si o curatenie strasnica din cand din cand, o detoxifiere spirituala.
  Inceputurile-s mai grele, cred ca de asta ne codim, cand vine vorba de acesta curatenie. Obisnuinta asta! 🙂

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.