viata, un copac cu flori

Eyes do more than see, Luis Argerich, flickr.com

Am vazut poza aceasta si nu m-am putut gandi decat la viata. La cate drumuri avem de parcurs, cate rascruci, cate decizii. Drumuri fara intoarcere, unele. Drumuri de batut de mai multe ori, altele. Trecem prin ploaie, furtuni, zile de arsita si le ducem cu bine pe toate. Zilele bune si infloritoare alterneaza cu goliciunea iernii. Ajungi uneori unde nici nu ai visat si bucuria iti umple sufletul. Iar apoi zile triste s-ar putea sa apara, atat de triste ca nici cea mai uscata frunza nu le-ar duce usor.
Te intrebi uneori „ce-ar fi fost daca?“, daca urmai un alt drum. Nu stiu, poate un alt Tu dintr-un univers paralel ar putea sa-ti raspunda. Dar nu ii stii tu toate bucuriile si necazurile, asa ca nu ii invidia drumul ales.
Mereu legat de Pamant, si totusi cu capul in nori. Ce ciudat, nu-i asa?
Sa-ti amintesti mereu, mai intai, zilele frumoase, cand inflorit adormeai seara sub clar de luna, adapostind cateva pasari care iti cantasera ziua. Sa-ti amintesti ca ti-a fost bine si ca si fost fericit, ca ai ras, ca ai iubit, ca ai fost liber. Sa-ti amintesti cate sanse ai avut, chiar daca nu le-ai folosit pe toate. Sa nu uiti de unde ai plecat si sa nu uiti sa multumesti celor ce au stat langa tine. Poate de-asta avem copaci. Ca sa invatam de la ei verticalitatea.

spacer

4 comments on “viata, un copac cu flori

 1. Bursucel

  Iustina, îmi spun că nu degeaba te-a ales tocmai pe tine Imaginea. Era, cred, însetată de cuvinte pe măsura-i… 😉

  1. Iustina

   Oho… Ce profundă eram şi ce texte aveam. Ei bine, acum ştii ce-am făcut astă-vară 🙂

    1. Iustina

     vai, nu te face ca o roşiuţă…
     gândul mi-era doar la filmul-aproape-serial cu acelaşi nume…

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!