rânduri de gânduri

alergi grabită

in_grey_dressAlergi grăbită, zi de zi. Mereu aranjată, la patru ace, gata să fii prima. Nu uiți să fii feminină, frumoasă, perfectă. În fiecare dimineață parcurgi același drum, treci pe lângă aceeași oameni. Te oprești la aceiași cafenea, cu un minut înainte de a ajunge la birou. Nu ai niciodată vreo cută care să deranjeze hainele. Trecătorii te cunosc deja și ar sesiza cu siguranță dacă într-o zi nu ai trecut pe acolo. Poate ești răcită, acasă, sau poate ai plecat câteva zile în vacanță.

Unii sunt siguri că acasă un prinț frumos te așteaptă în fiecare seară cu flori în ușă. Alții sunt siguri că te întorci la casa ta frumoasă, dar pustie, pentru că nu ai timp să cunoști pe cineva. Unii sunt siguri că îndrăzneala ta are în spate o copilărie fără griji și că ai tăi sunt o bancă de bani. Alții sunt siguri că încrederea ta a fost clădită prin ani de perseverență, în care te-ai luptat să scapi dintr-o lume de sărăcie.

Unii, alții… vor vorbi, vor inventa, vor răspândi povești și toți vor crede că ei știu totul. Ai învățat să nu îți pese de vorbe. Ai învățat să nu încerci să îi convingi că istoria e cu totul alta. Ai învățat să îți alegi prieteni care nu pleacă urechea la poveștile din jur.

Te văd cum treci pe lângă mine în fiecare dimineață, și uneori îmi vine să te salut. Mă întreb și eu din când în când oare cum ești tu, cu cine mănânci, cum e canapeaua din sufragerie, câte flori ai la geam și care e culoarea ta favorită. Mi-aș dori să fiu în locul tău pentru o zi, dar mi-e teamă ca s-ar putea să am niște surprize la care nici nu mă aștept.

Și în clipa aia mă întreb: oare tu, tu la ce te gândești când treci, zi de zi, pe lângă mine? Te întrebi unde dorm, cu cine, ce mănânc la micul dejun, care e ultimul film pe care l-am văzut? Tu, Perfecta, ai vrea să fii Eu pentru o zi?

1 thought on “alergi grabită

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.