rânduri de gânduri

colectionam, de drag.

Cred ca devenim colectionari la putin timp dupa ce ne nastem si nu ne lasam de aceasta meserie pana in ultima clipa.

Jucarii, imbratisari, ambalaje, creioane, frunze, abtibilduri, biletele, castane, oua de Paste, pixuri colorate, zorzoane, suprize de la guma de mestecat, timbre, note, absente, priviri, dureri, sambete planse, iubiri, amagiri, despartiri, vacante, regasiri, ore la serviciu, concedii, week-end-uri, umbrele, cani, lucruri mici ale copiilor, marturii de la nunti, scrisori, cadouri inutile, agende, pliante turistice, poze, sms-uri, martisoare…

Colectionam din pasiune, cu placere, cunoscand. Colectionam obsesiv, fara motiv, fara sens. Colectionam pentru a revinde, pentru bani, pentru avutie. Colectionam din plictiseala, pentru a ne integra social, inutil. Colectionam de drag, cu drag, ca hobby. Ne gasim un motiv sa o facem.

Adunam, pastram, strangem – pana umplem lazi intregi. Din cand in cand, mai facem curat insa mereu ramane ceva ‘de pastrat’ pana la urmatoarea curatenie. Apoi, intr-o buna zi, nestiind cum sa facem fata atator amintiri reaparute brusc in viata noastra, ne dezicem de tot si aruncam. Dar avem grija sa zicem sfidatori ca a fost decizia noastra, ca ratiunea si-a facut datoria, luand apararea inimii care a actionat din impuls. Mai tarziu, cand vine timpul sa regretam, avem noroc ca memoria nu ne tine pana la adanci batraneti.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.