jurnal

Joaca n-are pretentii

Bucuria copiilor e debordanta. Vine de nu stii unde si ii cuprinde si pe cei din jur. Nu e nevoie de lucruri scumpe, etichete, sau ambalaje stralucitoare. Si asta ma uimeste si ma impresioneaza de fiecare data. O minge dezumflata e perfecta cat timp se rostogoleste. O tricicleta ruginita e ok, cat timp rotile se invart; e buna chiar de impartit cu altii. Un pachet de sticksuri frante e mai bun decat orice alta prajitura sofisticata. O bucata de celofan e foarte amuzanta. O carpa moale poate fi de iepuras imaginar de plus.
Copiii stiu sa gaseasca minunea din fiecare lucru, sa se bucure de orice nimic, sa traiasca la maxim fiecare clipa, sa pretuiasca tot ceea ce au… Pe masura ce inaintam in varsta, uitam putin cate putin toate aceste lucruri, invatam cum sa ne intristam, cum sa vrem mereu altceva sau cum sa asteptam vacante viitoare in care sa ne simtim bine…
Copilarie, bine-ai revenit! Te-am cautat si te-am gasit. Pentru ca fiecare clipa e minunata, cu tot ce ne ofera. Pentru ca orice lucru vechi, este si unul nou. Pentru ca orice amintire ne face ceea ce suntem. Pentru ca exista multe rasete pe care trebuie sa le auzim. Pentru ca lacrimile vin din bucurie. Pentru ca meritam sa fim fericiti.

Loc pentru dialog - nu ezita să-ți spui părerea!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.